Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Міша Джос

ЛУН Місто створило карту відбудови зруйнованого житла в Бучі, Ірпені та Гостомелі на Київщині.

Для цього відзняли новобудови деокупованої частини Київської області — пошкоджені та ті, що вцілили. Ці будинки можна побачити на інтерактивній карті ЛУН Місто Моніторинг, яку планують регулярно оновлювати, щоб фіксувати зміни.

Також масштаби руйнувань можна оцінити за допомогою теплової карти, створеної спільно з RebuildUA. Теплова карта розроблена на основі знімків з дронів і фіксує всі пошкодження — від гаражів і МАФів до багатоповерхівок.

За результатами моніторингу за червень-липень, близько 74% новобудов Бучі, Ірпеня та Гостомеля мають невідремонтовані ураження різного ступеню. За звітами RebuildUA, загальна сума збитків від руйнування в Бучі становить понад 5,2 млрд гривень, а в Ірпені — більш як 23,5 млрд гривень.

За період окупації у Бучі було пошкоджено 2 514 будівель із 20 254 наявних, в Ірпені — 10 596 споруд із 22 149.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button