Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mika / Unsplash

Відмова від підсвітки пам’яток, вимкнення фонтанів та холодний душ у громадських басейнах — такі заходи вживають у містах Німеччини, намагаючись знизити споживання енергії на тлі кризи з російським газом, повідомляє The Guardian.

Так, у Ганновері відімкнули гарячу воду в душових і туалетах адміністративних будівель. Опалення вмикатимуть з першого жовтня до кінця березня, і температура приміщень не перевищуватиме 20 градусів. Також заборонили використовувати переносні кондиціонери та вентилятори. Ці обмеження не поширюватимуться на дитсадки, школи, лікарні та будинки для літніх людей.

У Нюрнберзі закриють три з чотирьох муніципальних басейнів. Натомість ті, що розташовані просто неба залишаться відкритими до 25 вересня.

У Берліні ще у квітні знизили температуру води в басейнах на два градуси. Також у столиці відмовилися від нічної підсвітки приблизно 200 історичних пам’яток і адміністративних будівель. 

«На тлі війни проти України та енергетичних погроз з боку Росії вкрай важливо якнайощадніше використовувати енергію», — заявила сенаторка охорони довкілля Беттіна Яраш.

У Мюнхені так само перестануть підсвічувати міську адміністрацію, у вбиральнях муніципальних офісів тектиме лише холодна вода. Фонтани вимикатимуть на ніч. 

Днями країни Євросоюзу підписали угоду про добровільне скорочення споживання природного газу цієї зими на 15%. Німеччина залежить від російського газу найбільше з-поміж інших членів ЄС.

Уряд Німеччини заявив, що підвищення цін на газ для споживачів може бути значно вищим, ніж очікувалося. Поки що німці сплачують за газ авансом за встановленими раніше тарифами, однак у листопаді, як очікується, зіштовхнуться з новою реальністю. В уряді зазначили, що рахунки вимірюватимуться кількома сотнями євро на одне домогосподарство. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button