Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: wikipedia

У столиці Шотландії Единбурзі приблизно 1700 українських біженців розмістили на круїзному лайнері, пише Тhe Guardian. Це тимчасове рішення через нестачу місць для розселення.

Шотландські правозахисники стурбовані тим, що судно може бути дуже незручним для тривалого проживання біженців. Також опозиційні партії та організації соціального захисту висловлюють занепокоєння щодо доступу дітей до шкільного навчання та ймовірності спалаху коронавірусу на борту.

В уряді обіцяють надати інше житло вже найближчим часом. Водночас видання Barron’s пише, що людей поселили на кораблі до січня наступного року.

Лайнер MS Victoria має 739 номерів. Зручності на борту включають ресторани, дитячі майданчики з іграшками та книгами, магазини, пральню та доступ до інтернету. На борту будуть служби підтримки, зокрема медична допомога.

Каюти на лайнері MS Victoria. Фото: tallink

Подібна схема вже кілька місяців працює в Естонії, пише The Times. Там сотні біженців тимчасово живуть у каютах на майже ідентичному кораблі, який стоїть на причалі в столиці країни Таллінні. Нещодавно проживання продовжили до жовтня. Шотландія орендувала у естонської компанії великий морський лайнер Victoria, оскільки в країні не вистачає придатного для розміщення людей вільного житла.

Дефіцит житла призвів до призупинення схеми спонсорства переселенців з України. Наразі майже п’ять з дев’яти тисяч українців, які прибули до Шотландії, скористалися програмою. Країна очікує прийняти додатково 18 тисяч осіб у найближчі місяці.

Загалом понад 104 тисячі українців прибули до Великої Британії. Усього було подано майже 200 тисяч заявок на отримання візи. Уряд Шотландії раніше закликав Сполучене Королівство скасувати всі візові вимоги. Згідно зі схемою, люди, які подають заявку на отримання британської візи, можуть обрати уряд Шотландії як спонсора. Лише після того, як міністерство внутрішніх справ Великої Британії схвалить заявку, людина зможе виїхати до Шотландії.

Складнощі з розселенням українців виникли і в Ірландії. Уряд країни повідомив про нестачу місць для розселення людей. Там нових прохачів притулку поселяють в порожній будівлі Дублінського аеропорту або у військкому таборі, де облаштували тимчасове житло.

Як виглядає круїзний лайнер зсередини

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button