Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Robert Bye / Unsplash

Мер Лондона Садік Хан запустив масштабну програму висаджування дерев, яка коштуватиме бюджету 3,1 мільйона фунтів, повідомляється на його офіційному сайті.

Дерева висаджуватимуть передусім у районах, населення яких найбільш вразливе до змін клімату, зокрема там, де мешканці африканського й азійського походження та інші етнічні меншини становлять понад 50%.

Таке рішення послідувало після липневої теплової хвилі, коли температура у Великій Британії перевищила 40 градусів. У мерії столиці вважають, що місто вразливе до екстремальної спеки зокрема через багато сухої трави, яка може спалахнути від найменшої іскри.

Висаджування дерев допоможе мінімізувати ефекти «теплового острову», коли міські покриття абсорбують тепло сонячних променів. Також рослинність робить місто стійкішим до підтоплень.

Варстість програми значна, однак дерева є чудовою інвестицією навіть з економічної точки зору. У муніципалітеті порахували, що вже те озелення, що існує, економить місту 133 мільйони фунтів на рік коштом покращення якості повітря й відтак зниження витрат на охорону здоров’я.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button