Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Shinta Kikuchi / Unsplash

У польському Гданську зелену зону вздовж річки Мотлава вирішили не підстригати газонокосарками, а натомість випасати овець, повідомляє WhiteMad.

Це пілотний проєкт, який триватиме до кінця жовтня. 15 овець місцевої породи пастимуться під наглядом вівчаря на спеціально огородженій території. Мірою їхнього просування паркан пересуватимуть. За процесом можна буде спостерігати онлайн.

Для овець облаштували укриття на випадок негоди, встановили годівницю й поїлку.

Фото: Topory

Такий екологічний спосіб догляду за зеленими насадженнями вже практикували в аеропорту Брюсселя та в парку Мадрида.

Вважається, що переваги використання овець замість газонокосарок такі:

  • уповільнення росту небажаних рослин, зокрема високих;
  • подрібнення сухих фрагментів рослин запобігає утворенню щільної підстилки, яка заважає росту ксеротермної рослинності (це види, які ростуть у місцях із сильним сонячним світлом, і через скорочення скотарства перебувають під загрозою);
  • вівці є природним джерелом добрива, що покращує якість ґрунту.

Нагадаємо, в Києві вкотре з’явилася петиція з вимогою припинити скошування трави. Натомість у Вінниці пробують висаджувати різнотрав’я замість газонів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button