Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23636 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото та підписи: КП «Інститут розвитку міст»

У Вінниці досліджують практичність висаджування різнотрав’я замість газонів. На початку червня КП «Інститут розвитку міст» висадив вздовж вулиці Келецька луку з польовими квітами, а зараз опитує думку містян.

Косити міські луки треба до двох разів на рік. Зараз настав час першого покосу експериментальної луки на Келецькій. Тепер вона не виглядає такою зеленою і квітучою, як два місяці тому, адже основна частина квітів відцвіла.

Якщо виконати покіс правильно, деякі рослини засіються, а інші почнуть нарощувати свіжу зелену масу. Перший покіс виконують тоді, коли дозріло насіння в однорічних квітів. Косити потрібно на висоті 8-10 сантиметрів. Найкраще використовувати традиційну косу. Сіно необхідно залишити на луці на кілька днів, доки насіння не опаде.

Місцевим жителям роздають інформаційні листівки та пропонують пройти опитування.

Міські луки потребують значно меншого догляду, ніж газон. Вони сприяють біорізноманіттю, забирають надлишкову воду, зменшують рівень шуму.

Газони загалом менш екологічні види озеленення, а також значно дорожчі в утриманні. Вони потрібні там, де люди відпочиватимуть та активно проводитимуть час. Мавританський газон — інший різновид озеленення й потребує іншого догляду.

Чагарники висаджують суцільними масивами під деревами, вздовж тротуарів.

Клумби з однорічних рослин, на думку експертки Інституту розвитку міст Любові Колосової, вимагають багато праці та грошей і водночас не несуть суттєвої користі. 

Квітники з багаторічників створювати порівняно дорого, однак правильно підібрані рослини не потребують заміни багато років.

Читайте також: Через зміни клімату люди міняють газони на штучну траву. Чому це погане рішення?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button