Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікіпедія

Жителі проспекту Героїв Сталінграда, що на Оболоні, шість років чекають на зміну назви на проспект Володимира Івасюка. Водночас, провівши нещодавно швидке перейменування майже 300 топонімів, міська влада ухвалюватиме рішення щодо Героїв Сталінграда та низки інших вулиць окремо — і поки невідомо коли.

Про це йдеться у відповіді КМДА на запит жителя вулиці Єгора Кічка, яким він поділився з «Хмарочосом».

За його словами, процес перейменування Героїв Сталінграда почався 2016 року. Наприкінці квітня у Київраді зареєстрували відповідний проєкт рішення, але досі його не проголосовано.

Натомість за цей час КМДА встигла двічі запустити голосування за нові назви вулиць, результати розглянула робоча група і вже почали змінювати вказівні знаки, як наприклад на вулиці Московській.

При цьому з голосування в застосунку Київ Цифровий виключили Героїв Сталінграда, а також бульвар Дружби народів та ще низку інших вулиць.

У Департаменті суспільних комунікацій пояснюють, що щодо цих топонімів уже існують проєкти рішень. 

Фрагмент відповіді КМДА на запит Єгора Кічка

«Вважаю неправильним та несправедливим, коли ми на Оболоні чекаємо на перейменування шість років, а інші вулиці можуть пройти всі бюрократичні процедури та бути остаточно перейменованими за чотири місяці. Якщо така швидкість можлива у прикладі з вулицею Московською, то чому не можливо у випадку з проспектом Героїв Сталінграда», — зазначає Кічко.

Киянин створив петицію, щоб пришвидшити процес перейменування проспекту, назва якого відсилає до Сталіна, на честь українського композитора Івасюка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button