Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Нафтова вишка у сибірській тайзі. Фото: Copper Kettle / Вікіпедія

У грудні набуде чинності повне ембарго на імпорт російської нафти до Європи, а тим часом низка південноєвропейських країн почали робити рекордні закупівлі, повідомляє Bloomberg.

В останні тижні значно зросли обсяги відвантаження сирої нафти до Італії та Туреччини, як свідчить аналіз руху суден. Іспанія закупила сиру нафту сорту «уралс» вперше з квітня — її доправили судном казахстанської компанії до порту Більбао. Минулого тижня Греція закупила російську нафту вперше з лютого.

Постачання російської нафти у Середземноморський регіон

Те, що нафта з РФ доправляється суднами, які не ідентифікуються як російські, хоча й виходять з російських портів, свідчить про те, наскільки складно буде контролювати дотримання ембарго, що набуде чинності через чотири місяці, зазначає видання.

«Надходження до військового бюджету Кремля від експортного мита на сиру нафту продовжують зростати, причому середній дохід за чотири тижні сягнув 11-тижневого максимуму», — зазначає видання. 

Щодня Росія постачає приблизно 1,75 мільйона барелей нафти до Азії, що майже вдвічі більше, ніж до вторгнення в Україну. До Європи надходить 1,38 мільйона барелей щоденно — для порівняння, у день вторгнення цей обсяг перевищував 1,85 мільйона.

До того ж значно зростають обсяги нафти, яку танкери везуть за невизначеними напрямками. Більшість суден вказували Суецький канал як пункт призначення.

Зверніть увагу на збільшення частки невизначених вантажів, які позначено жовтим

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button