Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Álvaro Ibáñez / Unsplash

Угорський лоукостер Wizz Air дарує українським біженцям 100 тисяч безкоштовних квитків на понад 800 напрямків Європою.

Квитки пропонують на рейси з 15 вересня до 8 грудня. Для бронювання потрібно мати український паспорт. Залежно від правил тієї чи іншої країни, можуть вимагати сертифікат про вакцинацію від COVID-19.

Одночасно «донька» авіакомпанії Wizz Air Abu Dhabi відкрила продаж квитків на рейси з Абу-Дабі, ОАЕ, до Москви з третього жовтня. Цей напрямок було запущено у грудні минулого року, а з початком російського вторгнення призупинено.

«Wizz Air Abu Dhabi — це національний оператор Об’єднаних Арабських Еміратів, який працює у відповідності до національних правил ОАЕ… Всі національні авіалінії ОАЕ зараз виконують прямі перельоти в Росію», — пояснює пресслужба Wizz Air.

Wizz Air володіє 49% акцій еміратської компанії, в той час, як контрольний пакет — 51% — належить державній ADQ.

При цьому, як зазначає avianews.com, без дозволу материнської компанії Wizz Air Abu Dhabi не може поміняти концепцію роботи та почати літати у заборонені регіони. Така самодіяльність може призвести до відкликання права на використання бренду Wizz Air. Видання робить висновок, що офіційний коментар угорської компанії свідчить про те, що згода була отримана.

Експерт із кризового менджменту Марк Борковскі у коментарі CNN називає такий крок «голом у свої ворота», адже клієнти Wizz Air навряд чи розбиратимуться у тонкощах взаємовідносин із дічірньою компанією.

Також, як припускає avianews, рейси до Москви можуть тривати до першої серйозної поломки. Лоукостер використовує Airbus A321, які збирають в Євросоюзі зі значною частиною американських деталей. І Євросоюз, і США заборонили постачати у Росію запчастини. В разі несправності літака Wizz Air він може застрягти у Москві на невизначений термін.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button