Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Дарницьке районне управління освіти. Фото: guide.kyivcity.gov

Начальника управління освіти Дарницької райдержадміністрації судитимуть за розтрату коштів, виділених на ремонт дитячого садка, в розмірі понад 180 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника та підприємця за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт дитячого садка у Дарницькому районі.

Згідно з матеріалами слідства, між управлінням освіти та приватним товариством у 2019 році був укладений договір на капітальний ремонт закладу дошкільної освіти. Однак, ремонтні роботи були виконані в значно менших об’ємах, ніж зазначено в актах виконаних робіт, підписаних керівником підрядної організації, начальником управління та особою, що здійснювала технічний нагляд. Експерти підтвердили збитки на суму понад 180 тисяч гривень.

Матеріали щодо керівника підрядної організації виділені в окреме провадження та його оголошено в розшук.

У 2021 році це управління освіти Дарницької РДА вирішило закупити технічну сіль для посипання доріг від ожеледі. За 15,5 тисячі кілограмів готові були заплатити 200 тисяч гривень — тобто по 12,90 гривень за кілограм. Тендер скасували через реакцію киян. Управління також купувало соду «з дезінфікуючою дією» (3800 кілограмів за 200 тисяч гривень) та гірчицю (200 тисяч гривень) — все з іонами срібла.

У 2020 році управління відремонтувало покрівлю однієї зі шкіл за майже мільйон гривень, а згодом оголосило тендер на надбудову нового поверху.

Згідно з інформацією на сайті Дарницької РДА, районне управління освіти очолює Євгенія Списовська.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button