Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

Кабінет Міністрів виділив 35 млн гривень на реставрацію мосту Патона через Дніпро у Києві. Про це йдеться в постанові уряду.

Фінансування буде надано із резервного фонду держбюджету за рахунок скорочення вдвічі – до 250 млн гривень – витрат на закупівлю ліків, вакцин, медвиробів і медобладнання для Міністерства охорони здоров’я.

Міст Патона вже п’ятий рік знаходиться в аварійному стані. У 2019 закінчився його термін експлуатації. У липні там знову стався прорив тепломережі. Минулого року аналогічна аварія на мосту сталась саме в цей час двічі – 21 і 26 липня. Тоді міська влада пояснила прорив випробуваннями.

Проєкт мосту під керівництвом академіка НАН й інженера Євгена Патона почали розробляти наприкінці 1944 року. Міст має статус пам’ятки архітектури, а, за українським законодавством, на таких пам’ятках заборонено проводити капітальний ремонт чи реконструкцію — дозволено лише реставраційні роботи та звичайний ремонт. У Кличка раніше рахували, що реконструкція мосту Патона коштуватиме приблизно 7 млрд гривень.

У 2021 на мосту провели реставрацію поручнів, яку розкритикували кияни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button