X

У Києві перейменували 95 вулиць, але серед них нема вулиці Романа Ратушного

Фото: Вечірній Київ

Київрада 25 серпня перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з РФ та радянським минулим. Про це повідомив мер Віталій Кличко.

Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування у додатку «Київ Цифровий». Раніше ми писали, що не так з новим голосуванням за перейменування вулиць у Києві.

За словами Кличка, процес перейменування ще не завершений. На наступному пленарному засіданні депутати Київради мають продовжити працювати над цими питаннями.

Депутатка та військова Аліна Михайлова зазначила, що на голосування не винесли перейменування вулиці Волгоградської в Солом’янському районі на честь Романа Ратушного. Цей варіант набрав майже 30 тисяч голосів. Раніше Кличко публічно підтримав перейменування однієї з вулиць міста на честь Ратушного.

«На голосування не винесли вулицю Волгоградську в Солом‘янському районі. Майже 30 000 киян проголосували за вулицю Романа Ратушного. Це перейменування пройшло всі процедури. На сьогоднішньому засіданні не було вулиці Романа Ратушного. Тому що Департамент суспільних комунікацій… не встиг підготувати проект рішення», — написала Михайлова.

Член комісії з питань найменувань Павло Островський пояснив, що це перший пакет перейменувань після рейтингового голосування, попереду голосування за пакети рішень, де потрібна згода від родичів.

Список перейменованих вулиць:

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту