Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Роман Ткачук. Фото: КМДА

Київська влада розглядає варіанти примусової евакуації мешканців окремих районів. Про це директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук розповів «Главкому».

Зв його словами, поки що рішення про примусову евакуацію не прийнято. Проте люди, які живуть біля об’єктів критичної інфраструктури, мають усвідомлювати, що по цих об’єктах може бути завдано удару. Тому кожен самостійно вирішує, чи треба повертатися в місто і жити поряд з цими об’єктами, додав Ткачук.

Він розповів, що у кожному районі Києва є евакуаційні комісії.

«Зараз ми за потреби починаємо тренування цих евакуаційних комісій і чудово розуміємо, як проводитимемо евакуацію того чи іншого району, чи всього міста. Ми розглядаємо варіанти аж до примусової евакуації, система має бути готова до цього», – зазначив директор департаменту.

Очікується, що Росія може зірвати опалювальний сезон через обстріли енергетичної інфраструктури.

Пізніше з’явився окремий коментар Романа Ткачука, який звинуватив в усьому журналістів і сказав, що він не те мав на увазі. «Про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йде мова. Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. І ми дійсно періодично проводимо навчання, проговорюємо різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація. Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва», – заявив Ткачук.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button