Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Німеччині набули чинності приписи щодо економії енергії, прийняті на тлі енергетичної кризи, спричиненої війною Росії в Україні. Приватні компанії отримали більші права для регулювання температури в офісах, пише DW.

Згідно з новими правилами, з першого вересня у будівлях державних установ забороняється опалювати великі зали, фойє та коридори, а там, де вони опалюються, температура не повинна перевищувати 19 градусів. Це правило не поширюється на соціальні установи.

Приватні компанії отримали більше прав для регулювання температури у приміщеннях, у тому числі в офісах. Будівлі та пам’ятники вночі більше не підсвічуватимуться. З 22 до 16 години також вимикається підсвічування зовнішньої реклами за винятком випадків, коли це необхідно для безпеки дорожнього руху, наприклад у шляхопроводах під залізницею. Правила щодо вимкнення підсвічування не поширюються на вітрини та вуличні ліхтарі.

Крім того, магазинам не можна буде тримати двері постійно відчиненими для залучення покупців. Приватні басейни не повинні опалюватись газом або електроенергією.

Уряд ухвалив правила минулого тижня з метою скорочення споживання енергії. Вони діятимуть до кінця лютого 2023 року.

Ми писали, що відмова від підсвітки пам’яток, вимкнення фонтанів та холодний душ у громадських басейнах — такі заходи вживають у містах Німеччини, намагаючись знизити споживання енергії на тлі кризи з російським газом

Читайте також: Німеччина перезапускає 16 електростанцій на вугіллі та нафті

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button