Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Інтер’єр ігрової кімнати в лабораторії Гоукінза. Кадр із серіалу «Дивні дива»

На закинуту будівлю психіатричної лікарні на околиці Атланти, штат Джорджія, чекає демонтаж. Глядачі одного з найпопулярніших серіалів Netflix «Дивні дива» (Stranger Things) впізнають її як «лабораторію Гоукінза», повідомляє The Architect’s Newspaper

Інститут психічного здоров’я Джорджії збудували 1965 року на території маєтку сина засновника Coca-Cola — Аси Ґріґґса Кендлера молодшого, який уславився ексцентричною поведінкою. Зокрема, він захоплювався фокусами та колекціонував екзотичних тварин, серед яких були слони Кока і Кола. Якось його сусідка відсудила в нього 10 тисяч доларів за те, що зі звіринця вирвався бабуїн і поцупив з її сумочки 60 доларів.

Будівля Інституту була сполучена з сусідніми будівлями за допомогою мережі підземних тунелів.

Інститут психічного здоров’я Джорджії. Фото: Вікіпедія

Психіатрична установа закрилася 1997 року, після чого будівлю та ділянку в 16 гектарів придбав Університет Еморі, розташований поряд. Приміщення планували переобладнати під біотехнологічний центр, але зрештою будівля так і лишилася закинутою.

Творці серіалу «Дивні дива» використали її як декорації «Національної лабораторії Гоукінза». За сюжетом, ця установа розташовується у вигаданому містечку Гоукінз, штат Індіана. Місцем зйомок Гоукінза, своєю чергою, слугувало реальне місто Джексон неподалік Атланти.

В лабораторії проводили експерименти над дітьми, обдарованими паранормальними силами, серед яких головна героїня серіалу Одинадцята. Внаслідок трагічного інциденту Одинадцята відкриває двері в інший світ.

Кадр із серіалу «Дивні дива»

Університет Еморі оголосив про плани знести Інститут психічного здоров’я та збудувати на ділянці великий комплекс для людей літнього віку.

На ділянці також розташовано зведену 1922 року садибу Кендлера, її збираються реставрувати й вона не входитиме до майбутнього комплексу. Цей будинок на 22 кімнати також ставав локацією для зйомок, зокрема «Щоденника вампіра» та тих же «Дивних див». Після реставрації його планують використовувати як локацію для весіль, вечірок та інших подій.

Маєток Браяркліф. Фото: Вікіпедія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button