Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Danny Lines / Unsplash

На Київщині у громадських місцях встановлять додаткові 258 камер із розпізнаванням обличчя, повідомив голова Нацполіції області Андрій Нєбитов.

Київ почав закуповувати камери з функцією розпізнавання обличчя у межах програми «Безпечне місто». Торік лише в столиці у громадських місцях працювало майже сім тисяч камер відеоспостереження, з яких понад 200 — розпізнавали обличчя.

Камери з такою функцією закуповують у китайської компанії Hikvision, причетної до порушень прав людини. Розробники використовують систему Sky Net, що сьогодні використовується у найбільших містах Китаю.

КМДА запевняла, що дані, отримані з відеокамер, зберігаються в міському центрі обробки даних до 30 днів, на тридцять перший день вони автоматично знищуються.

Зараз поліція аргументує необхідність у камерах не лише боротьбою зі злочинністю, але й потребою вишукувати диверсантів.

Читайте також: Чому камери не вирішать проблеми з безпекою у містах

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button