Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Швеції кількість вкрадених автомобілів за перше півріччя 2022 року зменшилася проти аналогічного періоду в 2021-му. Таку тенденцію могли спричинити обмеження, запроваджені через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, пише видання VK.

За перші шість місяців минулого року у Швеції було зафіксовано 3152 вкрадених автомобілів. Водночас за такий же період 2022-го – 2984, з них 24% ще не вдалося повернути.

У митній службі пояснюють, що причиною цього стали більш ретельні перевірки, які запровадили на початку березня у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Зокрема, в країні обмежили перелік товарів, які можна вивозити, в результаті чого митники почали частіше виявляти викрадені автомобілі та запчастини до них. Як наслідок, зменшилась на майже 21% і кількість випадків викрадення автомобільних деталей.

Дані комісії з питань безпеки шведської страхувальної асоціації свідчать, що до 90% автомобілів, що викрадаються, вивозяться за кордон міжнародними злочинними угрупованнями.

Загалом у Швеції за останні десять років кількість зареєстрованих викрадень автомобілів скоротилася на 45%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button