Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: visnyk-irpin

Чилійський архітектор Віттіг Грель, який консультує Irpin Reconstruction Summit, разом зі своєю командою працює над розробкою чотирьох архітектурних проєктів для відбудови міста.

Зокрема, зараз вони працюють над ескізним проєктом Бібліотечно-культурного центру товариства письменників і поетів Ірпеня.

Крістіан Віттіг є архітектором-консультантом офісу Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions та стратегічним консультантом фундації La Fuente, яка відповідальна за планування та імплементацію нових освітніх просторів, насамперед бібліотек.

Ірпінська місьrрада запросила його долучитися до проєкту Irpin Reconstruction Summit. У липні цього року Крістіан відвідав Ірпінь.

В інтерв’ю «Ірпінському віснику» він розповідав про бачення відбудови міста.

«Найперше, я б порадив оминати будування багатоповерхівок, в знак поваги до ваших пейзажів, до природи, якою багата Україна. Також гарною ідеєю буде продовження тієї чудової ініціативи, яку ви прийняли ще до початку війни – це будування міських парків. Тому непогано було б повністю знести старі радянські будівлі та будинки, що постраждали унаслідок війни, які не підлягають відновленню, щоб побудувати на їхньому місці парки з меморіалами, майданчиками для дітей, зеленими насадженнями», – зазначив архітектор.

Він вже запропонував міській владі побудувати систему парків в Ірпені, об’єднаних велосипедними маршрутами. Це дозволить велосипедистам чи людям на електросамокатах пересуватися по місту, не сходячи з дистанції.

Також до відновлення Ірпеня приєднався і японський архітектор Хірокі Мацура. Він займається розробкою проєкту мастер-плану міста.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button