Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kyiv.city.council

Офіс Трансформації Максима Бахматова за допомогою агенції OSINT-розслідувань Molfar назвав імена найбагатших чиновників середньої ланки у КМДА.

Розслідування зробили до початку повномасштабного вторгнення, але пів року не викладали. Рейтинг було складено з відкритих даних.

№5

П’яте місце присудили Іллі Миколайовичу Паську, голові управління капітальних видатків Департаменту освіти і науки. Це один із найбагатших департаментів, на який виділено 40% бюджету Києва.

Активи чиновника склали 25 мільйонів гривень. У лютому 2017 року компанія сім’ї Паська придбала частину прибудинкової території на вулиці Антоновича за 5 мільйонів гривень і почала будівництво. 

Сам Пасько, за декларацією, не має власної нерухомості, натомість орендує квартиру в Києві. За п’ять років на держслужбі він заробив 810 тисяч гривень, взявши при цьому 3,2 мільйона зворотної допомоги у своєї юрособи.

№4

Четверте місце посів Владислав Анатолійович Волощук із Департаменту транспортної інфраструктури з активами на 33,5 мільйона гривень.

Чиновник володів будинком на березі озера у Гореничах. Площа цього житла — 517 м2, й на додачу 127 м2 господарських будівель. Будинок оцінюється у 1,1 мільйона доларів. Волощук судився за цей будинок із мачухою, тож із 2020 року володіє лише господарськими будівлями.

№3

На третьому місці — Андрій Романенко, заступник директора Департамент транспортної інфраструктури КМДА. З 2008 року володіє магазином, майновим комплексом і двома земельними ділянками у Луганську.

2010 року разом з дружиною придбав два будинки по 200 м2 у Туреччині, а за два роки подружжя купило там само ще три квартири по 94 м2.

У 2016 році чиновник працював у компанії «Укрхімтрансаміак», директора якого звинувачували у відмиванні коштів. Наступного року безробітна дружина Романенка отримала в безкоштовне користування квартиру площею 74 м2 у Києві, а потім ще два автомобілі. При цьому чоловік отримував у КМДА зарплату в 10 тисяч гривень на місяць. Родина також декларувала накопичення в розмірі 657 тисяч доларів готівкою.

2019 року Рахункова палата звернулася до суду з заявою про порушення при закупівлі з боку Романенка, але суд відхилив заяву, бо та була неправильно оформлена.

№2

Друге місце віддали Нелі Григорівні Комісаренко, яка працює в Департаменті житлово-комунального господарства КМДА, а до цього — начальницею відділу в управлінні ЖКГ Дніпровської райадміністрації. Комісаренко має 35,5 мільйона гривень активів.

За деклараціями 2019 та 2020 років, вона отримала на своїй посаді 22,5 і 23,8 мільйона гривень на рік відповідно, тобто майже по два мільйони на місяць. Її донька задекларувала дохід у 15,7 мільйона гривень.

№1

На першому місці — Юрій Леонідович Назаров, який у 2017-2020 роках очолював Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Його активи становлять понад 45 мільйонів гривень.

У КМДА він отримував заплату в 20 тисяч гривень, володів 66-метровою квартирою в Києві, придбаною 2006 року.

Матеріальне становище Назарова змінилося у 2020 році після одруження з донькою голови партії ОПЗЖ Юрія Бойка Ярославою, яка з 2015 року була координаторкою проєкту Київ Смарт Сіті.

З того часу родина придбала дві квартири в Києві загальною вартістю 3 мільйони гривень, автівкою Audi за мільйон гривень й отримала в безкоштовне користування BMW та Chevrolet.

Назаров також фігурував у розслідуванні корупційних закупівель, де, зокрема, згадувалося, що чиновник живе в будинку на острові Долобецький, одному з островів Гідропарку.

Гран-прі

Офіс Трансформації також присудив «гран-прі» — Валентині Петрик, яка працює на держслужбі в КМДА з 1996 року.

За цей час вона з чоловіком і донькою встигла придбати вісім машин, три садові будинки, вісім квартир, один великий будинок у Херсонській області, вісім земельних ділянок та гараж.

У 2020 році стала завідувачкою сектору тендерної закупівлі Департаменту молоді та спорту КМДА. Як зазначає Бахматов, після проведення тендерів у родини з’являлися нові квартири.

Офіс трансформації також занотував великі грошові подарунки, які отримували чиновники КМДА. Серед них — 5 мільйонів гривень, які отримав від бабусі на 33-річччя Суховий Денис Іванович із Дептрансу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button