Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Олег Слабоспицький

Кияни запустили флешмоб ЗнесиМенеПовністю, в рамках якого закликають зносити пам’ятники радянським та російським діячам. Про це повідомив один з організаторів Олег Слабоспицький.

Активісти залишили надписи «Демонтуй мене нарешті», «Воював проти УНР» на пам’ятнику Щорсу на перетині вулиці Симона Петлюри та бульвару Тараса Шевченка.

«Сьогодні з друзями запустили флешмоб #ЗнесиМенеПовністю. Першим зробили ребрендинг більшовицькому злочинцю Миколі Щорсу. Його постать чітко підпадає під Закон про декомунізацію і ще з 2016 року Український інститут національної пам’яті закликає прибрати монумент з серця столиці», – прокоментував Слабоспицький.

У 2018 році мер Віталій Кличко висловлювався проти демонтажу пам’ятника Щорсу, та казав, що він йому подобається.

Читайте також: Що не так з наказом Мінкульту про зняття з обліку радянських пам’ятників у Києві?

Також розмалювали пам’ятник Пушкіну на проспекті Перемоги. На ньому залишили написи «Знеси мене», «Русню на демонтаж».

Десятки міст та обласних центрів познімали або активно демонтують пам’ятники і бюсти Пушкіну у своїх містах. За словами Слабоспицького, в Києві досі лишаються десять пам’ятних знаків, які увічнюють пам’ять цього символу РФ.

Нещодавно Київрада прийняла проєкт рішення про демонтаж 60 пам’ятників, пов’язаних з РФ та Радянським союзом. Подальшу долю цих об’єктів вирішуватиме міжвідомча комісія, створена на базі Департаменту благоустрою з залученням експертів. Рішення мають прийняти за місяць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button