Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: novyny.live

Одеська міськрада не підтримала демонтаж пам’ятника російській імператриці Катерині II на однойменній площі. Про це повідомив депутат міськради Петро Обухов. Мер Геннадій Труханов проігнорував голосування.

Як голосували представники партій: «Європейська солідарність» – 7 з 10 за; «Слуга Народу» – 3 з 10; колишня ОПЗЖ – 7 з 18. Інші представники партій проігнорували голосування.

Також на підтримку демонтажу пам’ятників Катерині та Суворову висловилася обласна військова адміністрація, яка констатувала, що вони не бралися під охорону держави як об’єкти культурної спадщини.

Петиція за знесення пам’ятника Катерині ІІ набрала 25 тисяч підписів, необхідні для її розгляду. Також українці підтримали петицію про те, щоб замінити пам’ятник Катерині на скульптуру порноактора Біллі Геррінґтона.

Президент Володимир Зеленський звернувся до міськради Одеси з проханням розглянути пропозицію про знесення. Труханов виступив проти знесення пам’ятника Катерині II. Напередодні мер міста запропонував створити парковий комплекс «імперського та радянського минулого».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button