Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Муніципальний телеканал «Київ» випустив в ефір сюжет, у якому журналістка ганьбить затриманого порушника комендантської години за «фото і відео сексуального змісту» в його мобільному телефоні. У соцмережах засудили дії журналістки та роботу редакції, яка поставила цей сюжет в ефір.

У сюжеті програми «Нічні вартові» під час спілкування з юнаком авторка матеріалу Анжеліка Музиченко почала йому ставити питання щодо контенту на його смартфоні та піддала його осуду. У той же час, патрульний змусив хлопця відтискатися.  

«Тероборонівці затримали ще одного нічного гуляку. Беруть телефон на перевірку, і.. шок: у смартфоні сотня фото й відео сексуального характеру», — повідомила в своєму репортажі Музиченко. Також вона поцікавилася, навіщо хлопцю «відео такого характеру» і порадила йому «зганяти надлишок гормонів під час заняття спортом».

Репортаж вийшов в ефірі сьомого жовтня. Цей матеріал, як зазначили представники телеканалу, готувався у співпраці зі столичними патрульними.

Сама журналістка у сторіз в інстаграмі назвала поширення уривків свого сюжету несподіваною популярністю, а реакцію людей — поверхневим хейтом: «Популярність прийшла різко та неочікувано».

У результаті телеканал вибачився і відсторонив авторку сюжету від роботи.

«Телеканал Київ категорично не згодний з показаним епізодом у крайньому сюжеті… Ми визнаємо помилку, яка була допущена нами при виході даного сюжету. Матеріал не відповідає журналістським стандартам, неупередженості, внутрішнім редакційним правилам та поняттям етики. Показаний нами епізод є втручання в особисте життя та порушенням прав людини», – йдеться в тексті вибачення.

Киян обурює, що такі сюжети знімають за гроші платників податків. Зокрема, з бюджету Києва в 2022 році на комунальні ЗМІ було виділено понад 227 мільйонів гривень. Депутатка Олеся Пинзелик, коментуючи сюжет, написала: «Незабаром ви до нас прийдете в Київраду просити грошей на наступний рік, а в нас вже до вас за весь час накопичились багато питань».

У соцмережах вимагають звільнити журналістку, відсторонити команду, яка випустила сюжет в ефір.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button