Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Oleksii Piekhov / Unsplash

Тисяча киян підписалися під петицією про заборону аудіоколонок на фасадах будівель — йдеться про гучну музику, яку транслюють на вулиці ресторани, магазини й кіоски для привернення уваги потенційних клієнтів.

Автор звернення Павло Постоєнко нагадує, що сьомого жовтня набув чинності закон про заборону програвання музики в салонах автобусів і таксі.

На його думку, аудіозабруднення з колонок кафе та магазинів змушує страждати не лише пішоходів, але й мешканців сусідніх будинків. Постоєнко пропонує внести відповідні зміни до Правил благоустрою міста Києва.

Акустичне забруднення призводить до порушень сну та фонового стресу, що, своєю чергою, спричиняє захворювання. Всесвітня організація вважає це однією з найбільших загроз здоров’ю жителів міста, що поступається лише забрудненню повітря. Шумове забруднення визначають як звук, вищий за 65 дБ.

Міста й так перенасичені шумом від руху транспорту, будівельних робіт і ремонтів, діяльності громадських закладів і нічного життя тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button