Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Юрій Синельник

Дарницький районний суд підтвердив, що шахраї незаконно привласнили двокімнатну квартиру киянина, зробивши його бездомним, повідомляє Українська Гельсінська спілка.

Узимку 2015 року невідомі викрали 55-річного Юрія Синельника: натягнули на очі шапку, відібрали паспорт, ключі від квартири і вивезли за межі столиці. Понад п’ять місяців його тримали прикутим до ліжка в сільській хаті та час від часу змушували ставити підписи на чистих аркушах. Влітку його відпустили: зав’язали очі та висадили на околиці Києва.

Прийшовши додому, Юрій виявив, що в його київській квартирі вже живуть інші люди. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо незаконного позбавлення волі, але досі ані осіб викрадачів, ані місця утримання не встановлено. Факт переоформлення нотаріусами квартири на чуже ім’я й зовсім залишився поза увагою.

Юрій живе то на вулиці, то в малознайомих людей. Через хвороби і брак грошей на лікування він практично осліп. Квартиру тим часом неодноразово перепродавали.

Юристам Гельсінської спілки довелося працювати над справою про повернення житла сім років. Адвокат Олег Левицький вважає, що держава повинна оперативно виявляти та припиняти практику «чорних нотаріусів», поліція не мусила би радити потерпілому звертатися до суду, і справа не мала би затягнутися на роки.

Дарницький суд визнав договір купівлі-продажу квартири недійсним і постановив витребувати житло на користь Синельника. Зокрема, експертиза довела, що довіреність підписував не він, а інша особа. Документ посвідчувала приватний нотаріус Коновалова Е.А.

Однак рішення суду першої інстанції — лише перший етап процесу повернення квартири власнику. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button