Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київпастранс

Восьмого жовтня Київпастранс запустив новий автобусний маршрут №38 від вулиці Метрологічної (Феофанія) до станції метро «Деміївська». Повідомлялося, що він тимчасовий і залишиться за умови постійного попиту.

«Пасажири Києва» повідомляють, що маршрут зупинив роботу, не пропрацювавши й двох тижнів. Місцеві мешканці звинувачують в цьому перевізника «Союз-Авто», який оперує маршруткою №444к. Зараз ця маршрутка курсує від Метрологічної лише до Виставкового центру, хоча раніше доїжджала до Арсенальної.

За словами мешканки Феофанії Анни Селіної, місцеві кілька років просили запустити громадський транспорт на Метрологічній вулиці. Коли з’явився автобус №38, «щастю не було меж».

«Та щось пішло не так. Вже 18 жовтня водіїв автобусу просто посеред дороги спиняє поліція, виписує адмінпротоколи, та погрожує забрати водійські права (на якій підставі не уточнюється)», — розповідає вона.

Вона переконана, що автобусний маршрут було припинено за ініціативою приватного перевізника.

Селіна зареструвала петицію до Київради про відновлення автобусу №38, яку за добу підписали понад дві тисячі людей.

Біля парку Феофанія розбудовується новий житловий масив: це комплекси «Кришталеві Джерела», «Казка», «Едельвейс Феофанії». Транспортне получення забезпечують маршрутки.

Нагадаємо, з літа муніципальний транспорт Києва змушений зупинятися під час повітряних тривог, при цьому приватні перевізники продовжують розвозити пасажирів. Днями міський голова Віталій Кличко відхилив петицію про перевірку маршруток, посилаючись на відсутність повноважень. Київрада урізала фінансування громадського транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button