Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зруйнована обстрілами СЕС «Грін Енерджі Токмак» у Запорізькій області

В Україні через російське вторгнення виведено з експлуатації 90% вітрової та близько 40-50% сонячної енергетики, повідомив голова Міненерго Герман Галущенко.

Частка відновлюваних джерел енергії почала стрімко зростати у 2019-2020 роках і сягнула 10-11%.

Через те, що основна частина станцій розташовувалася на півдні, саме зелена енергетика зазнала найбільших втрат.

«Ми мали стратегію, яка передбачала, що у 2030 році частка “зеленої” енергетики в України становитиме мінімум 25%. Вважаю, що після нашої перемоги, з урахуванням тих руйнацій, завданих Росією, ми, можливо, її переглянемо та збільшимо відсоток», — підкреслив міністр.

Зазначимо, що у червні медіа з посиланням на жителів Запорізької області повідомляли, що росіяни вивезли частину сонячних панелей однієї з найбільших українських СЕС біля Токмака. Згодом співвласник станції Олександр Рєпкін це спростував.

Однак він повідомив, що СЕС опинилася на лінії вогню і була частково зруйнована через обстріли з «Градів» та іншої зброї. Станція втратила п’яту частину потужності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button