Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Artem Zhukov / Unsplash

Громада Подільського району збирає підписи за те, щоб депутати Київради нарешті розглянули Концепцію інтегрованого розвитку та підтримали рішення.

Концепцію розвитку Подільського району розробили у 2019 році за підтримки німецької GIZ. Документ пропонує бачення розвитку району й охоплює 12 тематик. У пріоритеті — розвиток громадських просторів, формування нових вулиць, збереження культурної спадщини.

Зокрема йдеться про такі напрямки:

  • Розвиток за принципом змішаного використання. Фокус — на наявних територіях без забудови лісів, парків, скверів.
  • Ревіталізація радянського спадку: занедбаних промислових зон та радянських мікрорайонів.
  • Відновлення втраченого озеленення, малих річок, водойм та відкриття доступу до Дніпра. Збереження культурної та історичної спадщини. 
  • Розширення меж історико-культурного заповідника «Стародавній Київ» та пропозиції нових охоронних режимів для пам’яток. 
  • Реконструкція основних публічних просторів. Створення неперервного каркаса з Контрактової та Поштової площі, вулиці Сагайдачного. Реконструкція Верхнього та Нижнього Валу. 
  • Відновлення економіки. Виділення та ревіталізація шести економічних кластерів, які розташовані на території колишніх промислових зон.
  • Демографічний розрахунок, зокрема визначення потреб у житловому будівництві.
  • Соціальна інфраструктура. Нові дитячі садочки та школи, локальні центри для співпраці населення.
  • Розвиток субцентрів. Можливість отримати все необхідне для життя в кожному куточку району без використання приватного транспорту: робота, відпочинок, спорт, розваги та культурні потреби, дозвілля.

За минулі роки втілювалися кілька пропозицій Концепції, таких як реконструкція фонтану Самсон, вулиці Сагайдачного, дитячих садочків і реабілітаційного центру тощо.

У жовтні 2021 року проєкт рішення про ухвалення Концепції зареєстрували у Київраді, він пройшов відповідні комісії, проте так і не розглядався депутатами.

Нагадаємо, торік міськрада Львова затвердила інтегровану концепцію розвитку міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button