Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікімедіа

22 жовтня активісти у Берліні провели «референдум» щодо передання Російського дому культури українській спільноті, повідомляє організація Vitsche.

Свого часу Росія привласнила собі нерухомість і земельні ділянки Радянського Союзу у німецькій столиці. Зокрема, поруч із російським посольством розташовано культурний центр. При цьому, нарікають активісти, українська спільнота у Берліні вимушена винаймати офіси чи шукати гроші на проведення окремих культурних проєктів. Петиція з вимогою закрити Російський дім, який поширює пропаганду, вже набрала понад 90% необхідних голосів.

Організатори акції жартома анонсували на «референдумі» присутність міжнародних оглядачів від ОБСЄ, ОСББ та Червоного хреста та очікували «явку 200%». Та росіяни, як розповідає у твіттері активістка Єва Якубовська, сприйняли це все дуже серйозно й навіть створили канал «Спасти Русский дом».

Зображення: twitter.com/evayavkubi

За годину до акції Російський дім зачинили, скасувавши балетний виступ. Працівники установи вийшли перевірити «бюлетені» та зіпсували вісім із них. На «бюлетенях» «виборцям» пропонувалося два варіанти: передати приміщення у власність українців або лишити як є.

Росіяни також намагалися змусити поліцію розігнати акцію. Деякі підходили й закидали: «Як би ви почувалися, якби ми до вас прийшли та забрали ваш дім».

Зображення: twitter.com/evayavkubi

Нагадаємо, днями у фінському місті Турку двоє місцевих жителів провели «референдум» щодо приналежності паркомісця російського консула.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button