Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kate Bezzubets / Unsplash

Росія серйозно пошкодила вже близько 40% енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС, заявив президент Володимир Зеленський. Голови Київської та обласної адміністрації заговорили про сценарії повного блекауту та навіть про можливу евакуацію населення.

«Є реальна загроза, що ми на термін до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємося до цього», — заявив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в інтерв’ю hromadske

Він не виключає, що ракетні обстріли енергетичної інфраструктури можуть призвести до того, що не буде й опалення. Для такого випадку в області є 750 стаціонарних пунктів обігріву. Вони обладнані генераторами, мають запаси їжі й води. У ДСНС є також інфраструктура мобільних пунктів обігріву. 

«Ми розглядаємо різні сценарії, як можуть розвиватися події. Найгірший сценарій, коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання», — повідомив мер Києва Віталій Кличко.

На цей випадок Київ готує більш як тисячу пунктів обігріву, які облаштують, зокрема, у школах і дитсадках. Для цього закуповують електрогенератори. У таких пунктах люди зможуть зігрітися, випити чаю, підзарядити телефони тощо.

Раніше Кулеба заявив польському виданню Onet Wiadomosci, що область має план тимчасової евакуації людей до регіонів, де ситуація більш стабільна на випадок, якщо пошкодження інфраструктури будуть критичними.

«Дійсно, плани евакуації розроблені для кожного регіону, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу», — підтвердив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Область також готується до можливості ядерного удару. За словами Кулеби, на такий випадок є 425 підземних сховищ, що мають по два входи та виходи, вентиляцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button