Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/dovzhenko.centre

Довженко-Центр звинуватив Держкіно у рейдерському захопленні й назвав новопризначену менеджерку «антикризовим гауляйтером».

«Колектив Довженко-Центру не згоден з діями Держкіно, не визнає процедуру призначення нового керівника та чинитиме спротив наказам і діям, що несуть загрозу цілісності інституції, колекції і команди», — йдеться у заяві установи.

Напередодні Держкіно відсторонило директорку Довженко-Центру Олену Гончарук. Це пояснили невтішними результатами аудиту. «На сьогодні Центр фактично не працює (виробництво кількох десятків фільмокопій є меншим ніж 0,01% від виробничих потужностей), статутну діяльність не виконує, натомість здає 90% державних приміщень в оренду, від чого і отримує дохід (хоч за Статутом є неприбутковим підприємством)», — заявляє Держкіно.

Ці звинувачення Довженко-Центр називає безпідставними.

Замість Гончарук Держкіно призначило тимчасовою менджеркою Центру Юлію Романівну Каждан. За даними YouControl, людина з таким іменем керує, зокрема, кінологічним центром. З цього приводу соцмережі заповнили каламбури: і кінознавство, і кінологія походять від подібних за звучанням грецьких слів — кінео (рух) та кіон (собака).

Торік, коли відбувався конкурс на посаду директорка Довженко-Центру, серед претендентів був власник Рязанського кінного заводу.

Мінкульт передав Центр Довженка в управління Держкіно в січні цього року. Цьому передувала низка конфліктів між міністерством і Центром.

У серпні Держкіно оголосило, що Довженко-Центр розділять на три різні установи. Петиція проти «реорганізації» набрала понад 25 тисяч голосів, однак уряд відреагував на неї, повторивши тези Держкіно.

Довженко-Центр подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати наказ про «реорганізацію». Підготовче засідання призначено на кінець листопада.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button