Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/dovzhenko.centre

На сайті Кабінету міністрів опубліковано відповідь на петицію про скасування «реорганізації» Довженко-Центру, в якій повторюються тези Держкіно про необхідність позбавлення інституції низки функцій.

Зокрема, йдеться про те, що Довженко-Центр є збитковим, і що рішення відділити від нього архів фільмів та фонд анімації має на меті вирішити цю кризу. «Центр є лише зберігачем фільмофонду, а не самим фільмофондом», — зазначається у відповіді.

Петиція до уряду набрала необхідні 25 тисяч голосів ще місяць тому.

«Ми дуже здивовані, чому Кабмін так довго зволікав з реакцією на петицію, якщо у своїй відповіді він повторив, місцями дослівно копіюючи, усі маніпулятивні тези Держкіно. Така відповідь на петицію ー це відвертий і цинічний плювок в обличчя українській громадськості, кіноспільноті, нашим міжнародним партнерам», — відреагували в Довженко-Центрі.

Центр вважає, що анонсована «реорганізація» — ніщо інше, як знищення інституції.

«Керівництво Держкіно має піти у відставку», — додають у Довженко-Центрі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button