Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Юрій Соболевський

З будівлі Херсонської обладміністрації зник російський прапор. Фото, зроблене сьогодні, опублікував заступник голови облради Юрій Соболевський.

Телеканал Херсон-Плюс повідомляє, що з площі Свободи прибрали блокпости.

Раніше окупанти «евакуювали» низку пам’ятників: бюст Суворова, пам’ятники Ушакову, Потьомкіну, бюст Маргелова. Крім того, з Катерининського собору викопали й вивезли труп Потьомкіна.

Днями Генштаб повідомляв, що окупанти вивезли з Херсона комунальний транспорт і переправили його до Криму. З аптек міста вивозили ліки, з лікарень — обладнання.

Призначений Росією «губернатор» Володимир Сальдо заявляв про масову евакуацію населення, — мовляв, вивезли 70 тисяч людей. Але голова військової адміністрації Херсона Галина Лугова пояснювала Главкому, що в захопленому місті й так лишалося 70-100 тисяч, тож ця цифра є абсурдною. Вона оцінює кількість «евакуйованих» у 4-5 тисяч.

Голова української розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю УП наголошував, що росіяни не тікають з Херсона, а лише створюють таку ілюзію. За його словами, насправді вони звозять до міста нові військові підрозділи та готуються до оборони.

Те саме сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Corriere della Sera. Найбільш підготовлені війська РФ залишаються на місці, а враження, що окупанти залишають Херсон — «це інформаційна атака» з метою спонукати Україну перекинути війська на цей напрямок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button