Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Колаж: Хмарочос

Нова керівниця Довженко-Центру Юлія Каждан, призначена Держкіно, не має досвіду роботи у кіногалузі. Натомість раніше вона займалася бухгалтерським обліком, заснувала кінологічний центр і зараз лікує гіпнозом, повідомляє Слідство.Інфо.

На прохання журналістів прокоментувати призначення на посаду, Каждан заявила, що зараз не може говорити. Водночас інша журналістка зателефонувала у той же робочий час і спробувала записатися на сеанс гіпнозу, — і жінка приділила їй 12 хвилин.

На своїй інстаграм-сторінці Каждан презентує себе як гіпнотерапевтку та спеціалістку в області клінічної паразитології. Зокрема, вона працює з кінофобією — страхом перед собаками.

У розмові з журналісткою Каждан повідомила, що сеанс гіпнозу коштує 1600 гривень. За телефонну розмову також взяла гроші як за консультацію. За словами нової керівниці Довженко-Центру, вона займається гіпнотерапією близько 20 років.

З 2005 до 2012 року вона володіла юридичною фірмою «Каждан та партнери». З 2015 року ця фірма фігурує у кримінальному провадженні про зловживання владою або службовим становищем. У 2011 році сестри Юлія та Яніна Каждан заснували консалтингову компанію «Глікберг та партнери». Після того, як фірму запідозрили в ухиленні від податків, у неї змінився власник.

Нині Юлія Каждан керує фірмою «Джулія-К», що спеціалізується на бухгалтерському обліку й аудиту. Один з телефонів компанії збігається з номером телефону, за яким можна замовити консультацію з гіпнотерапії.

Що передувало

Нагадаємо, Держкіно відсторонило директорку Довженко-Центру Олену Гончарук, призначивши тимчасово керувати інституцією «кризову менеджерку» — Юлію Каждан. У Центрі Довженка заявили, що не визнають нову керівницю й чинитимуть спротив.

У серпні Держкіно оголосило, що Довженко-Центр розділять на три різні установи. Петиція проти «реорганізації» набрала понад 25 тисяч голосів, однак уряд відреагував на неї, повторивши тези Держкіно.

Довженко-Центр подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати наказ про «реорганізацію». Підготовче засідання призначено на кінець листопада.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button