Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/less_kyiv

У жовтні біля станції метро «Контрактова площа» відкрилася лавка економного свідомого споживання «Лесс», де продають і приймають вживаний одяг, аксесуари, квіти, книги, декор.

Лавку заснували Віка та Майя, які прагнуть популяризувати принципи повторного використання речей та відмови від надмірного споживання.

Значну частину речей, які приносять до «Лесс», передають до благодійних фондів, звідки вони потрапляють до сімей переселенців, багатодітних або малозабезпечених сімей, до дитячих будинків і будинків для літніх людей.

Іншу частину виставляють на продаж — вторговані гроші також спрямовують благодійним фондам.

Рвані та зношені речі команда не викидає, а передає на утилізацію. «Звалища по всій планеті тонуть саме в одязі, 57% всього текстилю закінчує своє життя на смітнику. Цей текстиль буде там спочивати століттями (синтетичний текстиль взагалі не розкладається), в той час як новий відшивається за години», — пояснюють Віка та Майя.

Магазин працює щодня з 10:00 до 20:00 на вулиці Костянтинівській, 27Б. До «Лесс» можна приходити з тваринами.

За схожим принципом у Києві з 2011 року працюють два магазини «Ласка»: на Липинського, 3 та Малопідвальній, 15.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button