Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівництво метро на Виноградар. Фото: Київметробуд 

Влада Києва відкоригувала бюджет Києва на 2022 рік та Програму економічного та соціального розвитку. Зокрема, Київрада врізала бюджетні витрати на будівництво гілки метро на Виноградар, пише «Вечірній Київ».

Депутати затвердили скорочення проєктів розвитку громадського транспорту на 1,2 мільярда гривень. Зокрема, на 663,3 млн гривень зменшилося фінансування метрополітену та на 423,8 млн гривень — видатки на компенсацію вартості проїзду пільгових категорій громадян.

За словами директора Департаменту фінансів КМДА Володимира Репіка, скорочення видатків на фінансування метро стосується капітального будівництва.

Він уточнив, що скорочення видатків відбулося по об’єктах, на яких роботи не здійснюються, а саме — будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станцій Сирець на житловий масив Виноградар та реконструкції системи автоматичної пожежної сигналізації на об’єктах метрополітену з оснащенням системами протипожежного захисту ескалаторних комплексів станцій.

Нові станції метро «Мостицька» і «Проспект Правди» почали будувати у 2019 році. Їх мали відкрити у грудні 2021 року, але у вересні 2021 року «Київметробуд» через суд намагався перенести дату на 2023 рік. Тоді суд частково задовольнив вимогу і дозволив перенести термін реалізації проєкту на кінець 2022 року.

Будівництво затягнулося через те, що компанія поклала частину грошей, отриманих на будівництво метро, на депозит. У вересні цього року суд зобов’язав «Київметробуд» повернути громаді міста 139 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button