Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sergiy Trymbach

Нова керівниця Довженко-Центру Юлія Каждан, призначена Держкіно, написала заяву про звільнення з посади у зв’язку з розчаруванням у «культурній спільноті». Про це повідомляється на сторінці архіву в Facebook.

На сайті Держкіно вказано, що Каждан йде з посади директорки Довженко-Центр через булінг.

Каждан не має досвіду роботи у кіногалузі. Натомість раніше вона займалася бухгалтерським обліком, заснувала кінологічний центр і зараз лікує гіпнозом. На прохання журналістів прокоментувати призначення на посаду, Каждан заявила, що зараз не може говорити. Водночас інша журналістка зателефонувала у той же робочий час і спробувала записатися на сеанс гіпнозу, — і жінка приділила їй 12 хвилин.

Натомість Держкіно призначило нового виконувача обов’язків директора Довженко-Центру – Андрія Алфьорова – режисера, куратора, який співпрацював з Довженко-Центром (автор виставкового музейного проєкту «Польоти уві сні та наяву», що досліджував однойменну культову кінострічку Романа Балаяна, й автор однойменної книги, виданої Центром), кінокритика, члена міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI.

Нагадаємо, Держкіно відсторонило директорку Довженко-Центру Олену Гончарук, призначивши тимчасово керувати інституцією «кризову менеджерку» — Юлію Каждан. У Центрі Довженка заявили, що не визнають нову керівницю й чинитимуть спротив. Команда архіву зустріла нову «керівницю» на порозі будівлі та не пустила її всередину.

У серпні Держкіно оголосило, що Довженко-Центр розділять на три різні установи. Петиція проти «реорганізації» набрала понад 25 тисяч голосів, однак уряд відреагував на неї, повторивши тези Держкіно.

15 листопада стало відомо, що Мінкульт вирішив зупинити реорганізацію Довженко-Центру в такий спосіб, який відбувається зараз. Також міністр Олександр Ткаченко заявив, що буде призначено новий конкурс на посаду директора Довженко-Центру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button