Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/ivan.kozlenko

Команда Довженко-Центру зустріла призначену Держкіно тимчасову керівницю Юлію Каждан на порозі будівлі та не пустила її всередину. Живий стрім з місця подій вели працівники установи.

«Немає підстав вас пускати. Це не ваше робоче місце», — заявила програмна менеджерка Довженко-Центру Маріанна Танська.

«Поки ми не побачимо планів діяльності Юлії Каждан, ми чинитимемо спротив», — додала директорка Олена Гончарук.

Каждан розповіла, що роботу їй запропонувала її знайома, заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук. Співбесіду проводила голова Держкіно Марина Кудерчук.

«Я не маю досвіду в кіно, я за фахом юрист», — визнала Каждан, наголошуючи, що її призначили для аналізу господарської діяльності. Вона підкреслила, що термін дії її повноважень як тимчасової керівниці спливає, згідно з наказом, 31 грудня.

Юлія Каждан. Кадр з відеостріму

Держкіно презентувало нову керівницю як «кризову менеджерку». Команда Довженко-Центру, своєю чергою, вважає, що Олена Гончарук, яку при цьому відсторонили з посади директорки, вже довела свою ефективність у кризових ситуаціях.

«Коли 24-го тут розірвалася ракета, коли весь Київ було відрізано від транспорту, Олена Юріївна, чоловік якої йшов на фронт, а діти відправлялися в евакуацію, була тут, ночувала і вжила всіх доступних заходів для захисту колекції», — заявила Марина Скирда, головна мистецтвознавиця Музею кіно.

Вона зазначила, що Довженко-Центр переживає фінансову та управлінську кризу саме тому, що Мінкульт не підписує контракт з Гончарук, яка перемогла на конкурсі рік тому, а також не узгоджує фінплан Центру.

Олена Гончарук. Фото: Наталка Дяченко

Нагадаємо, днями Держкіно відсторонило директорку Довженко-Центру Олену Гончарук. Це пояснили невтішними результатами аудиту. Натомість тимчасовою менджеркою Центру призначили Юлію Каждан — бухгалтерку, засновницю кінологічного центру та гіпнотерапевтку.

У серпні Держкіно оголосило, що Довженко-Центр розділять на три різні установи. Петиція проти «реорганізації» набрала понад 25 тисяч голосів, однак уряд відреагував на неї, повторивши тези Держкіно. Довженко-Центр подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати наказ про «реорганізацію».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button