Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/FolkUkraine

У центрі Києва встановлять головну ялинку, яка буде «максимально енерговідповідальною». Про це повідомив гендиректор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко.

За словами Коваленка, його колеги вітали рішення міської влади Києва щодо встановлення ялинки без ілюмінацій і гірлянд, аби зекономити електроенергію.

Він зазначив, що вони зробили інфографіку, щоб показати, скільки саме економиться електроенергії завдяки відмові від ілюмінації. Проте контекст зчитали інакше та допустили помилку, тож допис з оприлюдненою інфографікою про «ціну» ялинки видалили, аби не вводити в оману.

В інфографіці йшлося, що ялинка додасть ще два відсотки до енергетичного дефіциту столиці, 1192 квартири або 12 багатоповерхівок споживають стільки електроенергії за годину як ялинка за один день.

Мер Києва Віталій Кличко таки домігся встановлення ялинки на Софійській площі попри супротив киян. Жителі столиці за добу підписали петицію проти встановлення новорічної ялинки. Містяни вважають, що під час війни вона недоречна, а гроші краще витратити на допомогу армії чи переселенцям. Однак, комісія Київради відхилила петицію в частині відмови від новорічного дерева.

Кличко розповів, що в різних районах Києва встановлять новорічні ялинки за гроші меценатів. Проте цього року у столиці не буде масових заходів та концертних програм. Ялинка на Софійській площі буде штучною та без ілюмінації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button