Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mariia Tsaturian

Укренерго виставить росіянам рахунок за знищені вторгненням об’єкти енергетичної інфраструктури. Наразі компанія розробляє правовий механізм, аби притягнути РФ до відповідальності, повідомив директор із правових питань НЕК Укренерго Максим Юрков.

«Ми фіксуємо всі пошкодження в реальному часі, щодня. Складаємо кошторис і найближчим часом ми виставимо рахунок росіянам за знищені наші об’єкти. У нас уже є певний досвід виставлення рахунків Російській Федерації. Тому що ми одні із небагатьох судилися і продовжуємо цей процес щодо наших активів в Криму», – зазначив Юрков.

Станом на 23 листопада, за попередніми підрахунками, внаслідок російських обстрілів критичної інфраструктури збитки Укренерго перевищили 70 млрд гривень. За дев’ять місяців війни фахівці Укренерго провели аварійні роботи та частково відновили електропостачання на 45-ти пошкоджених обстрілами підстанцій, це 88% всіх пошкоджених об‘єктів. Також вони провели аварійно-ремонтні роботи та відновили 52 з 87 високовольтних ліній електропередачі, а це десятки тисяч кілометрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button