Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візія реставрації «Квітів України», створена захисниками будівлі. Візуалізація: Антон Каламбет, Олександр Дойков

Міністерство культури подаватиме апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував наказ про внесення будівлі «Квіти України» до реєстру пам’яток культурної спадщини.

«Станом на сьогодні “Квіти України” залишається пам’яткою культури та має охоронний статус», — наголошують у Мінкульті, додаючи, що припис про заборону будівельних робіт також лишається дійсним.

В обґрунтуванні суд назвав модерністську будівлю на вулиці Січових Стрільців «черговим напіврозваленим об’єктом радянських часів у стані, який естетичної краси та цінності історичному обличчю Києва не додає».

Розгляд справи відбувався за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Мінкульт же наполягає, що «Квіти України» — «унікальна пам’ятка культурної спадщини в стилі пізнього модернізму, що є витвором Левчука, Гончаренка, Лаврова, Одайника та інших, а також має вплив на розвиток культурного середовища Києва».

Нагадаємо, у липні 2021 року забудовник зрізав виноград з фасаду й почав демонтувати атріум «Квітів України». Після початку демонтажу кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували модерністську будівлю. Завдяки суспільному розголосу будівлі було надано охоронний статус.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button