Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

Керівництво Укрзалізниці обговорило нові назви станцій київської електрички з експертною спільнотою, повідомляє голова Ради урбаністики Києва Віталій Селик.

Раніше Укрзалізниця запропонувала перейменувати вісім станцій, аби назви були зрозумілішими, точніше відповідали топографії Києва й, відповідно, полегшували навігацію.

Ініціативна група розібрала пропозиції, що надходили останніми днями. Відібрані варіанти буде виставлено на голосування у Київ Цифровий.

Рубежівський — Парк Нивки або Берестейська

Станція зараз названа на честь Рубежівської дитячої колонії. Цю зупинку розташовано фактично у парку Нивки, тож Укрзалізниця пропонувала дати саме цю назву. Крім того, звідти 350 метрів до станції метро Берестейська, тож розглядається й такий варіант.

Вишгородська — Пріорка

Історичний район Пріорка починається від цієї станції. Зміна назви, зокрема, дозволить уникнути плутанини зі станцією Вишгород, яку мають відновити у майбутньому.

Зеніт Куренівка

Спершу Укрзалізниця пропонувала перейменувати станцію на «Проспект Бандери». Експертна рада вважає, що краще назвати на честь історичного району Куренівка, де й розташована станція. Також саме тут розпочиналося колійне розгалуження однойменної залізничної станції, яка існувала у 1910-1960-х роках на місці теперішнього парку Куренівський. 

Троєщина — Воскресенка

Ідея Укрзалізниці в тому, щоб змінити назви «двох Троєщин», які насправді розташовані не на Троєщині. Найближче до станції — житловий масив Воскресенка.

Троєщина-2 — Райдужний

Аналогічно, станція розташована найбличже до Райдужного масиву. 

Київ-Дніпровський — Микільська Слобідка

В Укрзалізниці пропонували назву Парк Перемога, та експертна група радить варіант Микільська Слобідка, що вказуватиме на сполучення з цим житловим масивом.

Київська-Русанівка — Русанівка

Спрощення назви.

Лівий Берег — Березняки

Березняки — назва найближчого району. Зараз цю зупинку часто плутають зі станцією Лівобережна.

Північна платформа ст. Київ-Пасажирський — Вокзальна 

Укрзалізниця пропонувала назву Центральний Вокзал. Експерти уточнюють, що пасажири приїздять до двох вокзалів, Центрального та Приміського, а також до станцій метро та швидкісного трамваю «Вокзальна» та власне до Вокзальної площі. 

Нинішні назви станцій кільця Київської електрички

Також група запропонувала як окрему ініціативу закріпити за «Позакласним залізничним мостом через р. Дніпро на дільниці Святошин-Дарниця», який має народну назву Петрівський міст, нову назву Рибальський залізничний міст на честь півострова Рибальський, до якого він прилягає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button