Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: balbek.com

У Львові на території простору KIVSH, створеного на місці колишніх артилерійських казарм часів Австро-Угорської імперії, відкрили кафе-кондитерську Cheese Bakery. Проєкт закладу розробила студія balbek bureau.

Кафе створене як виставковий простір робіт ілюстраторів та художників. Мінімалістичний інтер’єр закладу слугуватиме нейтральним тлом для майбутньої змінної експозиції.

Під час будівництва KIVSH знайшли оригінальну цеглу з клеймами різних львівських цегелень, яку зрештою використали в оздобленні приміщень, попередньо вкривши стіни утеплювачем. Через цегляні стіни комунікації залишили відкритими.

У кафе розмістили довгу барну стійку, яка відокремлює потік відвідувачів і слугує зоною селф-сервісу: дозволяє швидко випити кави або забрати замовлення з собою. Ліворуч від входу розташована м’яка група. М’які меблі придбали на вінтажних аукціонах: синій диван, у колір якого закохались замовники, дизайну Роба Перрі для Gerderland (1960-х років) та крісла дизайну Джанкарло Перетті для Artifort & Castelli (1970-х років).

Освітлення в закладі розсіяне та приглушене. Світловий акцент передбачили й на стінах, у майбутній зоні з ілюстраціями та картинами. За ідеєю власників, експозиція буде змінюватись – для цього локальним ілюстраторам замовлятимуть скетчі про вайб Cheese Bakery.

Відкриття першої черги простору KIVSH відбулося у лютому 2022, напередодні повномасштабного російського вторгнення. Дві наступні черги робіт з ревіталізації простору планують завершити до 2025 року.

Його створили на місці колишніх артилерійських казарм часів Австро-Угорської імперії – перші будівлі на цій території були зведені наприкінці XIX століття. За радянських часів територію загальною площею 20 тисяч квадратних метрів було перетворено на промзону Львівського заводу автонавантажувачів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button