Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Dodo Socks

Цьогоріч через російське втрогнення український виробник шкарпеток Dodo Socks постраждав від втрати фабрики в Рубіжному та відключень електроенергії. Саме тому на сайті немає всього асортименту продукції та всіх розмірів, а новинки розбирають за лічені години, пояснюють у компанії.

У березні росіяни знищили Рубіжанську панчішну мануфактуру, яка виробляла 90% продукції Dodo Socks. Частина штату фабрики переселилася до Львова, де власники вирішили запустити новий цех. Про нього та про гуртожиток для працівників «Хмарочос» писав раніше.

USAID Ukraine допомогли з оплатою оренди приміщення для цеху, а Dodo Socks надали позику на закупівлю 20 в’язальних станків. Обладнання мало прибути у вересні, але приїхало в жовтні. Ще місяць було втрачено на налаштування станків і навчання людей.

Тим часом Dodo Socks запустили виробництво складанок, хусток, шапок, капців і спідньої білизни, аби перекрити нестачу шкарпеток. Потроху почали виходити на позитивну динаміку продаж.

Новий цех почав працювати наприкінці жовтня, і компанія запустила у виробництво зимову колекцію. При цьому, щоб забезпечити достатні кількості, його мали б запустити ще влітку.

Але через удари по енергетичній інфраструктурі виробництво знову зупиняється.

Зараз цех працює за графіком подачі електроенергії — 5-10 годин на добу. Кожен запуск станків вимагає кілька годин налаштувань та виробництва тестових взірців. При цьому кожна аварійна зупинка ламає всі голки на станку, які доводиться міняти.

Машина, що наносить друк на хустки, набирає необхідної потужності та температури після двох годин від моменту увімкнення. Ці дві години вона працює вхолосту. Саме тому більшість виробництв повинні працювати безупинно, щоб бути ліквідними.

«На жаль, така реальність роботи виробництв в умовах війни. Але ми вдячні за можливість працювати! А випуск кожної новинки — це наша спільна перемога над злом, в особі русні», — підсумовують у Dodo Socks.

Читайте також: У Житомирі знесли панчішну фабрику, яка виготовляла шкарпетки

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button