Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Austin Farrington / Unsplash

Починаючи з першого січня муніципальні автобуси іспанського міста Пальма, що на острові Майорка, стануть безкоштовними для містян. Про це оголосив мер Хосе Іла, повідомляє TheMayor.EU.

Від вересня плату за проїзд у громадському транспорті було знижено на 50%. На 100-відсоткове субсидування проїзду муніципалітет та уряд автономії Балеарських островів передбачили 20 мільйонів євро.

Користуватися безоплатними автобусами матимуть право пасажири з карткою містянина (targeta ciutadana). Відповідно, туристи та інші приїжджі муситимуть платити за проїзд.

«Цей захід спрямований на підтримку родин, допоможе їм значно заощадити, а також означає, що місто робить ставку на громадський транспорт. Ми станемо найбільшим містом в Іспанії з безкоштовним громадським транспортом», — заявив мер.

Ще раніше уряд Балеарських островів анонсував запровадження безкоштовних проїзних на весь наземний громадський транспорт, включно з метро (Пальма має одну лінію з дев’ятьма станціями) та поїздами. Така система діятиме протягом 2023 року. Для цього громади автономії мають розробити відповідні плани.

Влітку Іспанія запровадила безоплатний проїзд у поїздах національного перевізника до кінця року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button