Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: facebook/podilsky.courtyard

Команда проєкту «Подільський дворик» представила напрацювання вуличного та дворового просторів на перетині Ярославської та Волоської вулиць. У події взяли участь місцеві мешканці, громадські активісти та архітектори.

Під час конференції вони зібрали зворотній зв’язок від учасників події щодо плану розвитку дворового простору за адресами: вулиця Волоська 27, 29, 29А, 33, 34, вулиця Ярославська 28А, 28Б, 32, 32/33, 32А, вулиця Нижній Вал 39, 41 та вуличного простору на перетині вулиць Ярославська та Волоська.

Візуалізація: facebook/podilsky.courtyard
Візуалізація: facebook/podilsky.courtyard

Розробники концепції розмежували простір і пропонують на перетині двох вулиць впорядкувати паркування, встановити якісне освітлення та лави для перепочинку. У внутрішньому дворі пропонують облаштувати дитячий майданчик, висадити рослинність, а замість лав – встановити подіум як місце для відпочинку. На подіумі хочуть залишити дерев’яні блоки, якими можна буде гратися, як конструктором, пише видання Рragmatika.

Візуалізація: facebook/podilsky.courtyard

Місцеві мешканці запропонували встановити спортивну зону – лазанку або фітнес-тренажери для літніх людей. Наразі це питання доопрацьовується.

Також пропонують знести наявні паркани у внутрішньому дворику та облаштувати посеред простору стежку, біля якої розташують хатинку для комах.

2021 року група мешканців району звернулись до архітекторів з бюро ініціативної архітектури GA з проханням допомогти створити проєкт з благоустрою. Вони почали планувати проєкт розробки концепції розвитку території, та обговорювати її із місцевою спільнотою.

Проєкт EIT Community New European Bauhaus «Подільський дворик» реалізується Бюро ініціативної архітектури GA та спільнота «Подоляночка- פּאָדאָליאַנאָטשקע» у співпраці з КП «Керуюча компанія  Подільського району». Влітку 2022 року вони отримали грантову підтримку від Європейського Інституту Інновацій та Технологій Європейського Союзу.

Цей матеріал створено Хмарочосом за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст матеріалу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button