Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Paul Rysz, unsplash

Благодійна організація Peli can live заснувала фонд, який допоможе створити генерацію професійних, сертифікованих арбористів в Україні.

Стипендіальний фонд створений в пам’ять українського воїна Семена Обломея, який загинув у Сіверодонецьку від авіабомби. Перед загибеллю Семен вивів своїх побратимів у безпечне місце. Він мріяв стати арбористом, закінчив 4-х місячний курс з лісівництва в Швеції.

В організації пояснюють, що під час навчання Семен стикнувся з тим, що опанувати професію арбориста досить складно, оскільки в Україні не існує профільних освітніх програм і, як наслідок, обмежена кількість фахівців, у яких можна навчатися.

Фонд планує створити базовий україномовний онлайн курс, проходження якого надасть студентам та випускникам українських ВУЗів та технікумів за суміжними спеціальностями розуміння про професію, та про набір необхідних теоретичних знань, необхідних арбористу.

Після проходження онлайн курсу та підтвердження рівня знань, фонд планує надавати студентам можливість проходження практики арбориста. Після проходження практики та отримання всіх необхідних знань, студент буде мати можливість отримати грант від фонду на проходження міжнародної сертифікації арбориста.

Підтримати створення фонду імені Семена Обломея можна за посиланням.

Хмарочос писав, що ботсад Гришка готується обігрівати тропічні рослини багаттями. Пелети для котельні зараз закупаються переважно коштом благодійників. Фонд Peli can live збирає пожертви для проєкту «Тепло для оранжерей».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button