Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Маріупольська міська рада

У Маріуполі окупанти зносять Драматичний театр, в якому під час російського бомбардування 16 березня загинули сотні цивільних жінок і дітей, повідомляє радник міського голови Петро Андрющенко.

«Знесення руїн Драматичного Театру — безумовне намагання сховати назавжди фізичні докази найбільшого одночасного навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни», — вважає він.

За словами Андрющенка, фронтальну частину залишать цілою як «основу реконструкції». Загалом російські архітектори вже підготували «план розвитку» Маріуполя, який, на думку оглядачів, має на меті швидке приховання слідів війни у центрі міста.

За даними міськради, внаслідок бомбардування у Драмтеатрі загинули понад 300 маріупольців. Розслідувачі Associated Press дійшли висновку, що кількість жертв становить приблизно 600.

Російські медіа стверджують, що Драмтеатр був штабом полку «Азов», який і підірвав власну будівлю, щоб звинуватити Росію; загинули 14 людей, переважно — українські військові.

Окупувавши Маріуполь, росіяни почали потайки вивозити тіла загиблих.

Тому, на думку Андрющенка, росіяни знищують більшу частину будівлі, щоб приховати обставини злочину. Зокрема, знищено руїни будівлі, які б вказували на характер вибуху. Цей авіаудар став атакою з найбільшою кількістю цивільних жертв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button