Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: aerit.io

У Швеції проводять двотижневий експеримент із доставки продуктів дронами до двох громад Тьокко (Tjockö) і Граддо (Gräddö), повідомляє TheMayor.EU.

Це дрібні поселення, розташовані на Стокгольмському архіпелазі у 90 кілометрах на північ від столиці.

В експерименті використовують дрони Nimbi робототехнічного стартапу Aerit. Вони літають у сніг, дощ і за температури до -10 градусів за Цельсієм. Рік тому першу комерційну доставку випробували у Тюльосанді, поселенні на протилежному узбережжі Швеції.

Під час тестового періоду дрон транспортуватиме до двох кілограмів вантажу в радіусі шести кілометрів від продуктового магазину в Граддо. Таким чином жителі Тьокко, які живуть на острові, мають змогу купити їжу без необхідності плисти на материк човном. На самому острові, до речі, заборонені автомобілі.

Запровадження такого типу доставки може зайняти кілька років. Доставку дронами розглядають як кліматично-нейтральну альтернативу.

Нагадаємо, перед російським вторгненням 24 лютого Нова пошта запускала доставку дронами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button