Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У новорічну ніч в Україні діятиме комендантська година. Як поліцейські поводитимуться з порушниками, розповів у інтерв’ю Інтерфакс-Україна голова Нацполіції Ігор Клименко.

Загалом людина, яка перебуває на вулиці під час комендантської години, має бути готова до того, що її зупинити патруль для перевірки особи. Можливі такі варіанти розвитку подій:

  • якщо у вас при собі документи і ви законослухняний громадянин чи громадянка, які вирішили просто прогулятися: вас перевірять і відпустять із попередженням;
  • якщо ж документів немає або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів: є ризик новорічну ніч провести в управлінні поліції;
  • за потреби патрульні можуть провести поверхневий огляд громадян або автомобіля. Якщо в процесі виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності, патрульні можуть її затримати.

«Важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Чи хотілося б там у опинитися у новорічну ніч? Не думаю. Повірте, і нам би цього не хотілося», — підсумував Клименко.

Комендантська година в Києві діє з 23:00 до 5:00 і на Новий рік її не скасовуватимуть.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button