Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація проєкту трамваю

Один із найбагатших людей світу Воррен Баффет виступив проти проєкту будівництва трамвайної лінії у своєму рідному місті Омаха, США, повідомляє Insider.

92-річний мільярдер написав відкритого листа в одну з місцевих газет із критикою трамваїв як громадського транспорту. За його словами, це дорогий проєкт, який вимагає значного субсидування з бюджету, в той час, як краще було б розширювати мережу автобусів. Баффет вважає, що проєкт трамвайної лінії має бути винесений на голосування мешканців, і сам він у такому разі проголосує проти.

Міська рада вже погодила віділення 440 мільйонів доларів на будівництво колій та закупівлю вагонів.

При цьому вздовж запланованого маршруту трамвая вже розчищено будівельний майданчик — заради якого, до речі, знесли публічну бібліотеку — під спорудження 44-поверхового офісу страхової компанії Mutual of Omaha. Рішення про це будівництво, за словами її директора, приймали саме у зв’язку з перспективою появи трамвайного сполучення.

Візуалізація проєкту хмарочоса Mutual of Omaha

Тобто потенційне будівництво, стимульоване проєктом трамваю, зрештою з лишком окупить будівництво лінії. Це підтвердили аналітики MuniCap.

Читайте також: Підземні тунелі Ілона Маска — наруга над громадським транспортом, вважають у Лас-Вегасі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button